Przepis na marokańską zupę z bobu

Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE.

Przepis na  marokańską zupę z bobu, trochę przeze mnie zmodyfikowany.
 
Produkty:
Świeży bób ugotowany, najlepiej na parze
Surowy por, porządnie umyty pokrojony w półkrążki.
Papryka w kostkę
Masło ghee
Zielony koperek
Kumin
Wédzona papryka
Sól, pieprz do smaku, trochę soku z cytryny
 
Przygotowanie:
Na ghee podsmaż pora i paprykę
Kiedy będą już miękkie dodaj ugotowany bób, dolej gorącej wody, paprykę wędzoną, kumin, sól i pieprz do smaku, wszystko razem zmiksuj na aksamitną masę.
Na końcu dodaj sok z cytryny - do smaku, posyp koperkiem
 
Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE. Sycąca, odżywcza i pyszna, no i w Polsce nowość.