MANIOK W MLEKU KOKOSOWYM!!

Przepis od Shanti kucharki na Sri Lance

Od roku marzyłam, żeby znów móc to zjeść! I właśnie maniok pojawił się w sklepach. Kupiłam więc w Auchan i dziś powtórzyłam przepis, który rok temu Shanti nasza kucharka na Sri Lance nam zaprezentowała. Zaczęło się od wydobycia manioku spod ziemi. Czyli nasz gospodarz ściął drzewko manioku i wkopał jego korzenie, a potem jest tak:
 

Obierz korzenie ze skóry, pokrój w 3 cm kawałki, w garnku rozgrzej olej kokosowy i podsmaż czosnek w plasterkach, wrzuć maniok, wiórki kokosowe, dolej mleka kokosowego, posól i zamieszaj. Na małym ogniu gotuj ok 15 nim na koniec posyp chili. 
Kto powtórzy przepis dajcie znać!! Ja mam nałóg maniokowy i nie mogę się oderwać! SMACZNEGO!