Propozycje past

Kilka przepisów z warsztatów gotowania w czasie Happy Detoks w Tarasce. Czyli: CO NA CHLEB?

Pasta Marchewkowa;

3 marchewki uparowane
1 batat uparowany
½ cytryny
2 łyżki pasty orzechowej, albo orzechów arachidowych zmielonych
1 ł zmielonej kolendry
sól, pieprz, kurkuma.
zielona kolendra do posypania.
wszystkie składniki zmiksować, posypać zieloną kolendrą

Z zielonego groszku:

½ opakowania zielonego groszku namoczonego i ugotowanego
½ pora surowego
oliwa
sok z cytryny
sól pieprz
szczypiorek
wszystkie składniki zmiksować posypać krążkami pora

Humus z ogórkami kiszonymi:

ciecierzyca namoczona na noc i ugotowana
ogórki kiszone
por surowy
oliwa
sól pieprz, czosnek
zmiksować na gładko i posypać uprażonym sezmem