Piernikowe ciasteczka z fasoli.

To ciasteczka, które zaskakująco wykorzystują produkt, który kojarzy się nam z daniami wytrawnymi, że wspomnę choćby fasolkę po bretońsku. Zaręczam, że są pyszne odżywcze i ten przepis pokazuje możliwość świąteczną, ale puśćmy wodze wyobraźni… na tej bazie można zrobić naprawdę wiele!
Czytaj więcej...

DYNIOWE FRYKASY

Z diety prof. Cambella!
Czytaj więcej...

Placki z dynii

Na słodko i wytrawnie
Czytaj więcej...

Sos dyniowy do spaghetti

Ten sos jest lekko słodkawy, ostry i świetnie pasuje z jaglanym spaghetti.
Czytaj więcej...

MANIOK W MLEKU KOKOSOWYM!!

Przepis od Shanti kucharki na Sri Lance
Czytaj więcej...

Przepis na marokańską zupę z bobu

Ta potrawa jest z cyklu NIE WYGLĄDA A SMAKUJE.
Czytaj więcej...

Pasta z zielonego groszku i Mus z dyni

Oto dwa jesienne przepisy, pełne warzyw i owoców, jak to w Ajurwedzie.
Czytaj więcej...

Przepisy z warsztatów gotowania wg. Ajurwedy w czasie Międzynarodowego Dnia Jogi

Zapraszam serdecznie
Czytaj więcej...

Propozycje past

Kilka przepisów z warsztatów gotowania w czasie Happy Detoks w Tarasce. Czyli: CO NA CHLEB?
Czytaj więcej...

Koktajle owocowe i warzywne na pikniku w Zgierzu

Wszyscy szaleją ostatnio na punkcie super foods !!! I dobrze!!! Nie ma nic lżej strawnego i lepiej przyswajalnego niż gładko zmiksowana mieszanka najzdrowszy odżywczych składników. Problem w tym, że zazwyczaj to co zdrowe nie koniecznie nam smakuje. Spróbujcie więc tych koktajli. Może przypadną Wam do gustu, do dzieła! Zacznijcie mieszać sami!
Czytaj więcej...

Ajurweda Światecznie

Sprawdzone przepisy na Wigilię i świateczny obiad.
Czytaj więcej...

Śniadanie narciarza

Śniadanie narciarza, jest bardzo wymagające. Powinno być rozgrzewające, lekkostrawne i dające porządną dawkę energię na kilka godzin. Oto moja propozycja.
Czytaj więcej...